Blegning af tænder

Blegning af tænder

Tandplejen fraråder, at unge mennesker bleger deres tænder, bare for at få dem hvidere.

Det er umuligt, at få så hvide tænder, som man tit ser på modellerne i bladene. Der er som regel manipuleret med billederne på en computer.

Sunde tænder er fra naturens hånd skabt med forskellige farver og reflekser, og det giver et naturligt farvespil i tænderne.

Fraråder hjemmeblegning.

Specielt fraråder vi enhver form for hjemmeblegning. For det første er det ikke alle misfarvninger, der kan fjernes ved hjælp af en hjemmeblegning. For det andet kan der komme mange forskellige bivirkninger.

Risiko ved hjemmeblegning.

Dét, du risikerer ved at hjemmeblege dine tænder er følgende:

Dine      tænder bliver meget følsomme efter blegningen. Det kan aftage efter en      periode, men mens det står på er det meget ubehageligt.Tandkødet      ætses og bliver irriteret, hvis blegemidlet rør ved det. Det er svært at      undgå, at der kommer blegemiddel på tandkødet. Du kan se det ved, at      tandkødet bliver ildrødt, der hvor blegemidlet har rørt tandkødet.      Irritationen holder op efter nogle dage.Slimhinderne      i munden, svælget og maven kan også blive irriteret, hvis der kommer noget      af blegemidlet på, og det kan nemt ske i skinner, som ikke er passet      ordentligt til.Hvide      pletter på tænderne kan ikke udjævnes med en blegning. Den farveforskel,      der var før, vil også være der efter en blegning.Overblegning.      Dine tænder bliver simpelthen alt for hvide, og det ser ikke pænt ud.Dine      tænder bliver mere modtagelige for misfarvninger, fordi tandoverfladen      bliver mere ru ved blegning. Det kan betyde, at du skal blege dine tænder      igen for at holde dem hvide.Hvis du      har plastfyldninger i nogle af tænderne, kan de kommer til at virke      mørkere end de blegede tænder. Det ser ikke pænt ud, og så skal du måske      have lavet dem om. Det er ikke sundt for tænderne.Usikkerhed      om bivirkninger. Der er ikke lavet ordentlige undersøgelser om      bivirkningerne på længere sigt.